Domů » Sdružení a spolky » Sport » S Bystřicí ztratili všechny body

Dobratice – Bystřice 1:2 (1:0)

K dalšímu utkání přijela do Dobratic vloni třetí Bystřice. Tak se dalo čekat, že to bude velmi vyrovnané utkání, vždyť oba duely v minulém ročníku skončily smírně. Hrálo se v 16, 30 hodin a to ještě sluníčko pořádně přidávalo grády a nebylo snadné v tom více jak třicetistupňovém vedru odehrát naplno celých devadesát minut. Domácí trenér Korabík se musel obejít bez Mitrengy, který dostal za vyloučení v minulém kole stopku na dvě soutěžní utkání. Do sestavy se poprvé od prvních minut podíval Adam Michalík a do branky se postavil Martin Klus. Sestava Dobratic tedy byla takto:

Klus – Somr, Kohut, Lýsek, Michalík, Skotnica, Causidis, Bařina, Stříž – Šimeček a Pařenica. Ve druhém poločase pak vystřídal Pařenicu Chlebek a Skotnicu Březina. Rozhodčími zápasu byli Klečacký, Sekula a Machala, přihlíželo okolo 170 diváků.

První minuty utkání se odehrávaly v režii hostujících fotbalistů a už ve 2. minutě vystrašil Marosz nečekaným dloubáčkem brankáře Kluse a jen těsně míč zaplul za břevno. To v 6. minutě stejný hráč pořádně protáhl gólmana a podobně si ověřil pozornost domácího strážce branky i Baron. Domácím trvalo více než čtvrthodina, aby se nějak dostali aspoň blíže na dostřel. Podařilo se to až po pěkné kombinaci Pařenicy se Šimečkem, který se sám ocitl před brankářem Galusíkem a také jejich gólman si připsal veledůležitý zákrok. Ve 21. minutě zahrávali hosté přímý kop z dobrých 40 metrů a nacvičený signál dokonale zaskočil domácí obranu a úplně volný Buryan se mohl zeptat Kluse, kam to chce. Ten však fantasticky vytáhl míč už směřující k jeho pravé tyči. To, co hráli naši kluci před týdnem ve Smilovicích, kdy byli neustále na míči, tlačili se ku brance soupeře a snažili se zakončovat, to nyní hrála Bystřice a šancí přibývalo jedna za druhou. Dobratický brankář neměl opravdu moc klidu a byl neustále ve střehu. Co nepochytal, tak mu pomohla jednou tyč a také břevno. Zkrátka hosté byli v laufu a čekalo se, kdy se jejich aktivita projeví gólem. Ten přece jenom přišel, ale úplně nečekaně, na druhé straně. Ve 37. minutě si neporozuměl levý bek s brankářem a do jeho přihrávky gólmanovi vletěl Causidis a stačil míč zpracovat a umístit přesně do sítě, 1:0. Při dosavadním průběhu zápasu se nedalo říci, že je vedení domácích zasloužené, ale fotbal se nehraje na krásu, kořením jsou góly a ten první padl do sítě Bystřice.

O přestávce se diskutovalo v hloučcích a většina fanoušků byla zklamaná, jaký výkon předváděli domácí po dvou vydařených zápasech na úvod sezóny. Žel, ani druhá část utkání nepřinesla kýženou změnu na straně domácích a hosté ještě více přitlačili v útočném snažení. Jedinou snahu trefit branku Bystřice projevil Michalík, ale mířil nad. Pak už opět vznikaly situace, kdy měl hlavní slovo domácí brankář a osvobozující odkopy míčů pryč ze šestnáctky. I tak se mohl svého štěstí dočkat Stříž a jeho povedená střela z dobrých třiceti metrů pořádně vylekala brankáře. Hosté se vyrovnání přece jen dočkali v začínající 67. minutě. Po faulu těsně za polovinou hřiště si míč skoro u lajny pod tribunou postavil Martinčík a moc pěkně jej zatočil k brance přímo na hlavu Barona a Klus se jen mohl ohlédnout do sítě, 1:1. Neuplynula ani minuta a po chybě v rozehrávce domácích pelášil na Kluse Badura a znovu ztroskotal na umění gólmana. Svoje oblíbené sólo viděli diváci také od Skotnicy a na jeho konci byla zpětná přihrávka na Michalíka a ani jeho druhý pokus nebyl přesný. Posunout body pro Dobratice se snažil v 82.minutě Causidis, který jen lízl střílený centr zprava a míč bohužel nešel tam, kam si to všichni přáli. Jako blesk pro Dobratice znamenala následující minuta. Po pěkné fotbalové akci bystřických hráčů si míč vyměnili na hranici šestnáctky Buryan s Baronem a po zpětném přiťuknutí se opřel do míče Baron a tvrdou ránou prostřelil vše, co mu stálo v cestě, 1:2. Na tuto jedovku neměl po fotbalové stránce gólman nárok. Tento nešťastný okamžil způsobil, že během dalších dvou minut vyrobili obránci neskutečné hrubky a Badura se dostal snadno dvakrát k míči a mohl potvrdit vítězství pro hosty. Jednou lízl míč o břevno, podruhé určitě chvilku štípaly ruce Kluse. Stejnou možnost měl záhy i Buryan a také nebyl úspěšný. Těsně před koncem písknul Klečacký překvapivě (jeho rozhodování bylo viditelně na straně hostí) i faul v náš prospěch kousek za šestnáctkou a jedinečnou možnost dostal střídající Chlebek. Bohužel, takovou střelu, jakou viděli diváci v pohárovém utkání Mladé Boleslavi z kopačky Ladry jsme neviděli a to byla labutí píseň na nepovedený výkon dobratických fotbalistů. Vítězství bere soupeř a to po zásluze, za výhrou šli vstříc a bylo jim dáno vstřelit o ten jeden gól navíc. Znamená to nečekanou bodovou ztrátu pro dosud vedoucí tým soutěže, vylepšit dojem si mohou Dobratice už ve středu 28.srpna, kdy se předehrává utkání v Libhošti od 17,30 hodin. KaMoš

FOTO: https://www.rajce.idnes.cz/dobratice/album/269-dobratice-bystrice



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie