Domů » Sdružení a spolky » Sport » V Libhošti padlo osm gólů

LIBHOŠŤ – DOBRATICE 4:4 (3:3)

V nezvyklý fotbalový den v týdnu si vyzkoušeli v předehrávce dalšího kola 1.A třídy fotbalisté Libhoště a hostů z Dobratic. Ač se hrálo ve středu, fanoušků dorazilo docela dost a mohu říci, že nechyběla ani početná parta fandících Dobraticím. Opět panovalo vedro a začátek utkání až v 17,30 trochu už ručičku na teploměru snížil lehce pod třicítku. Sportovní areál je pěkně obklopen vysokými stromy a stín byl velice příhodný. Dobratice přijely pro tři body a chtěly napravit sobotní nezdar z domácího hřiště. Libhošť zase chtěla vylepšit svoje postavení na konci tabulky a posunout se výš.

Sestava Dobratic: Klus – Somr, Kohut, Lýsek, Bařina, Stříž (75.Chlebek), Skotnica (76.Michalík), Pařenica (64.Béla), Causidis, Mitrenga a Šimeček.

Kdo čekal od počátku převahu lépe postaveného týmu v tabulce, byl velmi brzy vyveden z omylu. Pravdou je, že první gólovou příležitost měli hosté už ve 3.minutě, ale patička Pařenicy do míče v chumlu hráčů našla jen dobře postaveného brankáře. Domácí se velice brzy dostali do dobrých možností vstřelit gól. Ještě v 7.minutě stačil Klus po rohu opět odehrát mimo svou branku, ale hned na to se už skóre měnilo. Perfektní uličku Malovce mezi oba zadáky Dobratic využil s přehledem Hajník a nedal gólmanovi šanci, 1:0. Stačily další dvě minuty a domácí navýšili vedení o dvě branky. Přenesení hry od pravého křídla nějak nezachytila dobratická obrana a u zadní tyče zůstal úplně sám Polášek a nadvakrát procedil míč k pravé tyči Kluse. Prohrávat už po dvanácti minutách 0:2, to je pomalu na ručník, ale sami víme, jak dlouho se zápas hraje. Už po minutě pelášil k brance domácích do úniku omilostněný Mitrenga, ale tomu v posledním okamžiku zmařil výborným skluzem gólovku poslední hráč, který jej stíňoval. Zkorigování nepříznivého stavu připravila dvojice Šimeček – Pařenica a posledně jmenovaný zužitkoval po pěkném průniku svého spoluhráče povedenou přihrávku a snížil na 1:2. Po chvilce se hnal za nakopnutým míčem Šimeček a domácí brankář jen o centimetry byl blíže k míči a v obětavém skluzu jej poslal do autu. Obrany v tomto utkání neměly svůj den a chyb se hromadilo nezvyklo moc. Jednu hrubici po půl hodině vyrobily Dobratice a domácímu hráči po obehrání daleko vyběhnuvšího brankáře stačilo jen trefit branku, nepovedlo se. V podstatě po této tutovce přišel dlouhý míč z vlastní poloviny na Mitrengu a jeho rychlé nohy měly lepší časové parametry než stíhající protihráč a kolem brankáře jen tak jemně poslal míč do správných míst a začínalo se opět od remízy, 31.minuta a 2:2. Pak přišly slibné fotbalové momenty Dobratic a mnoho nechybělo k otočení skóre už po nebezpečné střele Causidise. Ve 34.minutě vybojovaly Dobratice míč na hranici šestnáctky, nebojácně se s ním pustil k brance Skotnica a přes dva padající hráče zmátl i brankáře a míč se doslova dokutálel k levé tyči, 2:3. To byla ta správná reakce na zbabraný počátek zápasu a mohlo být i veseleji, kdyby ťukes po ose Pařenica – Šimeček zakončil lepší střelou zblízka Mitrenga. Místo zklidnění přišla opět další nepohlídaná situace po zahraném přímém kopu skoro od půlky. Centrovaný míč do velkého vápna zaplachtil na hlavu Melčáka a potrestal chybujícího Kluse a přeloboval jej, 3:3. A to ještě v posledních sekundách opět nechali dobratičtí volného Smolarčíka a snad ze tří kroků netrefil dobře míč hlavou a šlo se do kabin za divokého stavu 3:3.

Ve druhém poločase se trošku hra zklidnila a první rozruch způsobila v 53.minutě až nečekaná přihrávka libhošťského obránce přímo na nohu Střížovi, ten bohužel z první jen pěkně protáhl brankáře. Za minutu na to pronikl po pravé straně až do šestnáctky Somr a svou přihrávkou vybídl ke skórování Causidise a ten minul z dobré pozice branku. V 58.minutě se povedlo přečíslení hostů a opět zprava přišel přetažený centr na zapomenutého Šimečka, na hranici šestnáctky si pěkně pohrál s jediným obráncem a po kličce poslal nekompromisně míč pod břevno a Dobratice šly podruhé do vedení, tentokráte 4:3. Bylo tedy na domácích, aby opět předvedli něco, aby se jejich nepříznivý stav změnil. Za hlavu se chytal Bartoš, protože mu nevěnovala obrana pozornost a on nehlídán po vhozeném autu přehodil brankáře i branku. V 65.minutě faulovali domácí na hranici velkého vápna Stříže a přímý kop si vzal na starost Šimeček. Pěkně provedený kop přes zeď skončil bohužel na levé tyči překvapeného gólmana. To bylo na mnoho minut ze strany Dobratic všechno, protože iniciativa přešla z pochopitelných důvodů na kopačky domácích. S přibývajícími minutami přicházely i dobré příležitosti, kdy musel Klus opět ukázat své brankářské dovednosti. Žel ani to nestačilo, protože dvě minuty před koncem přišlo vyrovnání. Hodně dlouhý nákop míče zleva nechali Dobratičtí proletět do blízkosti branky, Klus zůstal přilepen na brankové čáře a pěkně urostlý Smolarčík si povedenou hlavičkou vysloužil veliký potlesk domácích fanoušků, srovnáno na 4:4. To byla nakonec tečka za střeleckými hody v Libhošti. Za mírného přítmí se body asi spravedlivě rozdělily na obě strany. Utkání řídil jako hlavní Picmaus, na čarách byli Jurajdová a Ražný. Hrálo se bez žlutých karet a přihlíželo něco přes stovku diváků. KaMoš

foto: https://www.rajce.idnes.cz/dobratice/album/273-libhost-dobratice



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie