Domů » Sdružení a spolky » Sport » S Jablunkovem domácí remíza

DOBRATICE – JABLUNKOV 1:1 (0:1)

Po třech venkovních a vítězných zápasech se konečně dočkali fanoušci dobratické kopané i utkání na vlastním hřišti. V sobotu vysvitlo i sluníčko a stalo se součástí dalšího mistráku v 1.A třídě. Soupeř nebyl ledajaký, protože v této sezóně se Jablunkovu mimořádně daří a jsou zatím čtvrtí. Je to vcelku překvapení, tým tvoří velmi mladí hráči kolem dvaceti let a jsou výborně dirigováni zkušenými bývalými ligisty Hupkou a Szmekem. Očekával se vyrovnaný duel. Než písknul do píšťalky hlavní rozhodčí D.Seidler uctili všichni přítomní na fotbale minutou ticha úmrtí bývalého fotbalisty a dlouholetého fandy dobratického fotbalu Bohuše Tvrdého. Krátkou životní vzpomínku na něj připravil předseda TJ Dobratice B.Bortlíček.

Do prvních minut utkání postavil trenér Korabík tuto jedenáctku:

Klus – Somr, Kohut, Lýsek, Michalík – Skotnica, Bařina, Causidis, Mitrenga – Pařenica a Šimeček. Ve druhé části ještě střídali Stříž, Chlebek a Dobiáš.

Hned ve druhé minutě poslal první střelu na jablunkovského brankáře Pařenica, aby připomněl, který tým má zatím nejlepší mušku v soutěži. Jenže to bylo na dlouho dobu ze strany domácího celku vše. Hosté se ujali iniciativy a bylo znát jejich mladistvý elán na hřišti. Mladíci pořádně zatápěli už při napadání dobratických hráčů a nastolená aktivita také přinesla brzy gólové příležitosti. Tu první v 10. minutě skvěle zklividoval Klus po hlavičce kapitána hostí Szmeka. Za minutu však již přišla druhá možnost a přišla gólová odměna v podobě první branky v zápase. To stačilo dobře odcentrovat z pravé části na malé vápno a úplně volnému Nieslanikovi stačilo jen nastavit nohu a míč se třepetal vedle pravé tyče Klusovy svatyně, 0:1. Kde byli zadáci Dobratic, ví jen oni sami. V 18.minutě došlo při souboji o míč k nešťastnému zranění hostujícího Swierczka po srážce s Lýskem a zanedlouho musel střídat. Pak přišla taková hluchá desetiminutovka a dalo by se říci i nudný fotbal, který nic neřešil. Až po půlhodině se na vše nemohl dívat Skotnica a poslal z dobrých 30 metrů utěšenou střelu na jablunkovskou branku a ta jen těsně minula cíl. Je smutné, že více k první půli nejde napsat, dění na hřišti jen kontroloval Jablunkov podařeným presingem, což domácím vadilo a jejich souhra vázla. Spočítat dobré a přesné přihrávky by šlo na jedné ruce.

Druhý poločas začaly Dobratice střídáním Michalíka za Stříže a přišlo oživení hry. Střelou z dálky protáhl mladičkého gólmana Lýsek a pak jen brankář sledoval, kam letí míč i po další ráně z levého rohu šestnáctky. Gól Dobratic přece jen přišel, bohužel kapitán Causidis byl lapen v ofsajdové pozici. Příchodem Chlebka v 60. minutě se hra domácích viditelně zlepšila, především ve fázi přesnějších přihrávek a většího tlaku na soupeře průniky po křídlech. Mladí kluci v sestavě hostů na krajích jablunkovské obrany ale velmi dobře četli hru a perfektně pokrývali pokusy zejména Šimečka a rychlonohého Mitrengy. Přišlo přece jen několik pěkných fotbalových okamžiků. Například výborně zahraný signál po rohovém kopu, kdy se míč snesl na kopačku Mitrengy a jeho volej zpoza šestnáctky měl dobrý směr jen to chtělo mířit o něco níže než nad břevno. Po té vydařenou střelou vybídl k zákroku dne brankáře Cyhana Pařenica. Dvacet minut před koncem zatrnulo domácím fanouškům po střele Szmeka. Míč se nějak divně prošoural až za brankáře, naštěstí na čáře stál Stříž a stačil neposednou mičudu poslat nejen do bezpečí, ba dokonce rozvinul gólový protiútok. Míč potáhl na půlku Chlebek a precizní přihrávkou vybídl do běhu Mitrengu. Tomu se snad poprvé podařilo zvládl rychlostní souboj rychleji a stačilo mu být o krůček před posledním hráčem Jablunkova. V šestnáctce již byl králem a přesnou střelou na zadní tyč rozvlnil síť a nechal fandy zakřičet góóól!! Po chvilce špatně odhlavičkoval míč jablunkovský zadák a na bránu se sám řítil Pařenica, ale trefil jen nohy vybíhajícího brankáře. Škoda, to mohl být rozhodující moment utkání. Byly totiž další příležitosti například Šimečka, to mu sjel míč z nohy a šel mimo branku, pak přišel přetažený centr zprava a míč dostal na hlavu úplně samotný Pařenica. Padající lopta zůstala kousek nad břevnem na síti branky. Nakonec se mohla snaha domácích rozplynout dvě minuty před koncem. Stačilo, aby Bocek lépe trefil míč, naštěstí rozvlnil jenom boční síť u pravé Klusovy tyče. V posledních sekundách se pokusil o zteč jablunkovské obrany opět Šimeček a také jen skončilo u snahy dokončit zvrat utkání. Nepovedlo se, s bodem podle průběhu a dění na hřišti v rozdílných poločasech, budou spokojené obě strany. Na mistrovský fotbal zavítaly dvě stovky diváků a rozhodčími byli D.Seidler, R.Seidler a O.Sladký.

Foto: https://www.rajce.idnes.cz/dobratice/album/270-dobratice-jablunkov



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie