Domů » Sdružení a spolky » Sport » Bezgólová remíza s Albrechticemi

DOBRATICE – ALBRECHTICE 0:0

Závěr fotbalové podzimní části se neúprosně blíží a Dobratice v sobotu 26.října hrály naposledy na domácím hřišti. Soupeřem byl třetí tým tabulky, Baník Albrechtice. Podzim je mimořádný i s ohledem na počasí a v podstatě s jediným tzv.povodňovým víkendem se podařilo hrát vždy za příjemného počasí a taky zájem diváků potěšil. Na ten dnešní doma se přišlo podívat přes dvě stovky fanoušků a určitě se čekal od dvou mužstev z úplné špičky tabulky 1.A třídy dobrý fotbal. Pro dobratické fotbalisty to byla veliká výzva, protože je sužují zranění a na jeden zápas měl také stopku Béla. Trenér Korabík tak postavil do základu i super úspěšného ultramaratónce Marka Causidise! Jaká tedy byla sestava domácích?

Klus – Somr, Kohut, Lýsek, Skotnica – Dobiáš, Marek Causidis, Marián Causidis, Stříž – Mitrenga a Šimeček. Ve druhém poločase nastoupili také Chlebek, Michalík a Pařenica.

Rozhodčí: Jantoš – Kratochvíl a Dambrowski.

Už po hvizdu rozhodčího Jantoše se na hřišti objevil velmi opatrný fotbal, kdy se nikdo nechtěl vystavit zbytečnému nebezpečí. Prvních pět minut se daly jen počítat přihrávky a vůbec se nikdo nesnažil překvapit nějakou pěknou fotbalovou akcí. Ta přišla až v 7. minutě z pravé strany po úniku hbitého Mitrengy, který stříleným centrem našel Skotnicu, jenže jeho střela zblízka trefila nohy stojícího brankáře a bylo po radosti. Pak opět přišlo několik nudných minut ze kterých se v 15.minutě naskytla další výborná příležitost. Po faulu na Mitrengu ponechal rozhodčí správně výhodu a Šimečkův průnik do šestnáctky zakončila střela k zadní tyči, ale míč jen těsně skončil vedle v autu. Další tutovku měl na kopačce Somr, který se nečekaně objevil sám před brankářem Gradkem. Opět měl navrch strážce svatyně a včasným vyběhnuttím a zmenšením střeleckého úhlu určitě zabránil brance. Snahu domácích bylo znát a vytvářeli si stále více tlak na polovině hostů a ti jen míče odkopávali daleko od šestnáctky. Další výbornou příležitost spálil Dobiáš. Po zahraném rohu Šimečkem stál zcela sám na malém vápně, míč trefil hlavou tak, že přesně mířil do náruče gólmana stojícího na brankové čáře, veliká škoda! Až po těchto solidních pokusech dobratických přišly první střelecké záblesky Albrechtic. Vynikal v nich především Cileček, jeho dvě pěkné střely pokryl s přehledem Klus. Stav se ale na ukazateli nepohnul a svítily pořád od samotného počátku dvě nuly.

Ve druhé části se obraz hry poněkud změnil v neprospěch domácích. Jako by si přestali věřit a kupily chyby. Tu největší vyprodukoval v 50.minutě Marek Causidis, kdy na půlce svou nepřesnou přihrávkou vybídl k sólu na Kluse Jana Kociolka. Brankář mu vyběhl vstříc, aby dloubák albrechtického snajpra orazítkoval břevno a míč se vykutálel před branku a domácí stačili pohromu zažehnat. Jak se říká, nedáš – dostaneš, už vzápětí prchali do protiakce Šimeček s Mitrengou a i tady měl více štěstí brankář a zase Honzovi kryl tutovku! V 63. minutě faulovali hosté a přímý kop z pravé strany kousek od rohu šestnáctky si vzal na starost Šimeček. Všichni čekali centr na připravené spoluhráče na hranici šestnáctky, Matěj ale zamířil přímo do branky a gólman s námahou míč u přední tyče vyrazil. To byl pak na dlouhou dobu ze strany Dobratic poslední náznak nějakého zviditelní. Albrechtice vycítily šanci a také dvojitým střídáním v krátkém intervalu převzali otěže hry na své kopačky a zle zatápěli obraně. Ta naštěstí zdárně odolávala náporu a dařilo se i se štěstím řešit ošemetné situace. Pak ke konci zápasu přišla ojedinělá možnost i na druhé straně. Napadaný brankář Albrechtic netrefil dobře odkop a dotírající kapitán Causidis měl blízko ke gólu. Nakonec vše obětavým zákrokem chybující brankář zachránil a opět se hrálo na domácí polovině. Klus si v posledních minutách pořádně zachytal. Nejprve vychytal Izajáše, pak prosvištěl centr Čyže přes celou šestnáctku a opět Izajáš nestačil včas natáhnout nohu. V nastaveném čase mohl být slavným Chlebek, po skrumáži ve velkém vápně se míč dostal na jeho oblíbenou pravačku, bohužel střelu k pravé tyči brankář dobře viděl. Nakonec mohlo být vše jinak. Přišel poslední útok hostí a faul Somra oceněný žlutou kartou zhruba na 25 metrech. Všichni hráči ve zdi, ke střele připraven albrechtický hráč, jenže ten zahrál nečekaně míč doleva a ze zdi vyběhl jeho spoluhráč a směřoval sám na Kluse. Jeho reflexivní zákrok a míč po zásahu rukou končí naštěstí nad brankou, mohlo být vymalováno. Pak již přišel hvizd sudího a dělba bodů, podle průběhu a hororového závěru asi spokojenost na obou stranách. V tabulce k velikým změnám nedošlo, vedoucí Bystřice taky hrála bez branek a tak stále vede o jediný bod před Dobraticemi. Příští sobotu mají Dobratice poslední utkání na hřišti v Lískovci. Některé celky ještě budou pak čekat dohrávky za neuskutečněné zápasy kvůli povodním v září. KM

Pár fotbalových momentek najdete jako vždy, když jsem na zápase zde:

https://www.rajce.idnes.cz/dobratice/album/dobratice-albrechtice


  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie