Domů » Sdružení a spolky » Sport » Těsná výhra nad Kozlovicemi

Dobratice – Kozlovice 2:1 (2:1)

Jubilejní desáté působení dobratických fotbalistů v krajské soutěži 1.A třídě se pomalu blíží k závěru. V sobotu uvítali na svém hřišti čtvrtý celek tabulky Kozlovice. Už po příchodu do ochozů fotbalového areálu si museli diváci všimnout perfektně připraveného hřiště. Lehký deštík ještě před zápasem skropil pěkně trávník a šlo se do boje. Domácí trenér Korabík měl velkou starost vůbec dát dohromady aspoň jedenáct hráčů. Marodka je obsáhlá a už se všichni těší na ukončení sezóny. V jaké sestavě tedy Dobratice nastoupily?

Bocek – Béla, Lýsek, Kohut, Somr, Pařenica, Causidis, Hlaváč, Skotnica, Bařina a Mitrenga. V závěru vystřídal Pařenicu Pohludka.

Trojice rozhodčích hlavní Seidler, asistenti na čarách Sladký a Gajdušek byli připraveni, stejně tak hráči a po prvním písknutí bylo v prvních minutách znát opatrnost z obou stran. Nikdo se příliš do ofenzívy nehrnul a tak na první střelu se čekalo až do 10.minuty. Střela Matějky stála za to a domácí Bocek měl co dělat, aby míč vytáhl nad břevno. Nešťastným momentem pro domácí byla 13.minuta, kdy se do šestnáctky pěkně probil hostující útočník a záchrannou brzdu spustil Lýsek a kopala se penalta. Exekutor Krpec nedal našemu brankáři žádnou šanci a hosté šli do vedení. Ještě jsem ani nestačil zapsat do svých poznámek tento stav a po několika sekundách hned po rozehrání z naší strany dostal míč nalevo v šestnáctce kapitán Causidis a z úhlu zamířil na zadní tyč a srovnal brzy na 1:1. Od této chvíle dostal fotbal ty správné grády a jako by najednou všichni dostali chuť ukázat, jak se hraje s míčem. Akce se střídaly na obou stranách, přibývalo i možností. Za zaznamenání stojí ulička Hlaváče na zcela volného Skotnicu, ten stačil udělat kličku brankáři, ale zakončení už skoro do branky stačil zblokovat skluzem obětavý zákrok kozlovického fotbalisty. O chvilku na to se střelou z dálky blýskl Bařina, brankář stál na správném místě. Dostat do vedení mohl hosty Prudký, v přímém souboji s Bockem měl navrch naštěstí gólman, zmenšil výborně střelci úhel a remízový stav se neměnil. V závěru poločasu přišla utěšená akce Dobratic, kdy se míč dostat skoro do stejného místa jako u vyrovnání a úplně stejný hráč a stejným směrem poslal míč do branky Causidis a šlo se do vedení 2:1.

Druhý poločas od počátku naznačil, kdo se bude snažit změnit skóre. Kozlovice zle zatápěly a domácí brankář se vůbec nenudil. Měl i štěstí v tom, že velice tvrdé střely mířily doprostřed branky a stačil včas reagovat a míče reflexivně vyrážet do bezpečí. K tomu se přidali svými obětavými zákroky nejen obránci, ale v podstatě všichni nechávali na hřišti vše. Jak bylo slyšet z řad fanoušků, už dlouho tak neviděli dobratické tak dobře hrát. Nebylo to ale jenom bránění, přišly i další momenty, kdy se mohlo skóre navýšit. Připomenu 70. minutu, to se po levé straně probil až do bezprostřední blízkosti branky Béla, jeho zasekávačka mu umožnila i čas ke střele a chybělo málo, zatřepala se jen boční síť. O chvilku později přišla super akce po ose Lýsek – Béla a míč pro zakončujícího Pařenici jen mířil do gólmana. Ještě blíže ke gólu měl tento hráč při rozehrání rohového kopu. Všichni čekali centr na někoho ze spoluhráčů, jenže Radim míč pěkně zatočil na přední tyč a trefil spojnici s břevnem! To se na chvilku podařilo zastavit zvýšenou aktivitu Kozlovic, aby zase posledních deset minut přitlačili domácí do svého obranného valu. Obětavost odnesli někteří hráči drobnými šrámy, Saša Kohut i krvácením z nosu a když po posledním přímém kopu z pravé strany zachytil míč bezpečně do své náruče Bocek, mohli si všichni dobratičtí fanoušci oddechnout. Nastavené tři minuty změnu nepřinesly a doma zůstaly opravdu vybojované tři body. Taky si fotbalisté zasloužili už dlouho neslýchané „Hoši děkujem!” Do konce sezóny tak schází dva zápasy, za týden jedou do Tiché a pak zakončí na domácím hřišti proti Petrovicím. KM

https://www.rajce.idnes.cz/dobratice/album/dobratice-kozlovice-2-1/album


  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie